Selecteer een pagina

The Chesterfield Brand

The Chesterfield history

Wie is er nou niet bekend met de beroemde Chesterfield stijl? Volgens de boeken duikt de eerste Chesterfield bank op in 1770. Een beroemde legende vertelt over de ijdele Philip Dormer Standhope, graaf van het Engelse plaatsje Chesterfield. Met oog voor kwaliteit was de graaf op zoek naar nieuw zitmeubilair om indruk te maken op de plaatselijke society. Toen hij niet kon vinden wat hij zocht nam hij een meubelmaker in dienst. Samen ontwierpen ze een bank van donkerbruin leer met opvallende stiksels en knopen, bolle kopspijkers en sierlijk gevormde leuningen. Het bleek een groot succes. Nog steeds staan de gecapitonneerde robuuste leren sofa’s onder de naam Chesterfield symbool voor Engels upper class design en succes. Het meubelconcern is daarmee uitgegroeid tot een tijdloze trendsetter.

Chesterfield Bags

Eens een trendsetter, altijd een trendsetter. Net als de sofa’s heeft ook de accessoirelijn van The Chesterfield Brand de bekende upper class uitstraling. De vernieuwing zit hem in de edgy fashionable twist die onze ontwerpers aan haar ontwerpen geeft. “De uitdaging is om het klassieke Chesterfield gevoel te vertalen naar stoere fashion musthaves. Ik wil dat vrouwen en mannen hebberig worden van de collectie. Pas dan is ons doel bereikt.” aldus onze ontwerper. De focus ligt op contrast. Ruw maar rijk, stoer en vintage , klassiek toch modern. Het merk brengt naast schoudertassen ook small leather goods . Chesterfield Bags is het antwoord op een markt waarin mooie trendy leren tassen te duur en de betaalbare merken te klassiek worden bevonden. Een fashionable leren merktas met een eigenwijs herkenbaar design, voor een prijs waar men niet van schrikt.

Chesterfield bij Sacs & Bags.

Bij Sacs & Bags in Wageningen hebben wij een grote collectie op voorraad. Kom gezellig langs in onze winkel en vindt die tas die bij jou past.